onsdag 3 juni 2009

Sofia Modigh krossade motståndarna


Ikväll deltog den Kristdemokratiska EP-kandidaten Sofia Modigh i en alkoholpolitisk debatt i Örebro anordnad av studieförbundet NBV och länsnykterhetsförbundet. I debatten deltog även Roland Utbult fp, Lars-Erik Soting s samt Mussie Ephrem v. Debattledare var Börje Dahl som är mycket initierad i drogpolitiska frågor.

Debatten spände över ett brett drogpolitiskt spektrum allt från promillegränser i trafiken och om möjligheten att få andra länder i Europa att införa de svenska promillegränserna till frågan om att kriminalisera sk eftersupning. Debatten handlade om att installera alkolås i bilar och bussar, om införselkvoter och alkoholskatter samt åldergränser på krogen kontra systembolaget. Flera viktiga narkotikapolitiska frågor debatterades bl a riskerna med att använda subitex och om orimliga regler när det gäller att bekämpa drogen kat.

Sofia var helt outstanding i denna viktiga debatt vilket fick övriga debattörer att närmast framstå som statister. De kunde inte göra mycket annat än att hålla med Sofia när hon presenterade det ena välgrundade argumentet och ställningstagandet efter det andra.

Självklart är det svårt att som Kristdemokrat vara helt objektiv i bedömningen av en debatt som denna men jag tror att samtliga åhörare lät sig imponeras av Sofia Modigh och hennes breda kunskap och tydliga besked i drogpolitiken. Jag är övertygad om att många denna kväll bestämde sig för att lägga sin röst på Kristdemokraterna i detta val och att kryssa Sofia Modigh.

3 kommentarer:

IMM sa...

Håller med om att det var en lyckad drogpolitisk debatt på flera sätt, och att Sofia var den som dominerade debattkvartetten. Hennes lysande sakkunskaper var inte bara marginaliserande för övriga medverkande, utan även en kunskapförmedling med råge. Att hon också lyckades nå åhörarna bevisas av det faktum att, som du skriver, fler kommer att kryssa henne i valet på söndag. Min dotter bestämde sig på plats att lägga sin röst på Sofia. (En röst som annars skulle ha gått till en viss Lillhärdaling...)

Lars-Axel Nordell sa...

Det gläder mej att Sofia fick dotterns personröst, det var hon väl värd. Sofia har gjort en stark valrörelse och haft valmöten i princip varje dag under senaste månaden. Hon är för övrigt mycket insatt i EU-politiken över lag genom att hon tidigare arbetat för IOGT-NTO som lobbyist i Bryssel.

Anonym sa...

Sofia är duktig! Tyvärr blev stödet väldigt litet för henne i personvalet...