söndag 17 maj 2009

Kul att Rebeckas och Hannas insändare publicerades

Niondeklassarna från Centralskolan i Laxå besökte riksdagen och jag fick visa en av fem grupper runt och berätta om riksdagen och riksdagsarbetet.

Två av eleverna, Rebecka Höög från Laxå och Hanna Selin från Finnerödja fick praktisera i riksdagen under tre dagar. De följde mitt arbete och fick även vara med på två kommittémöten och på nära håll se hur politiken utformas och förverkligas på riksdasnivå. Jag berättade om att demokrati handlar om dialog mellan de förtroendevalda och väljarna och att politik inte bara handlar om lagstiftning och också att bilda opinion och att ha en tät dialog med medborgarna.

De fick skriva en egen insändare för att skicka in till tidningen. De gillade regeringens förslag om att öppna för att sälja vissa receptfria läkemedel i vanliga affärer. Vi samtalade om effekterna av reformen och de bestämde sig för att skriva sitt livs första insändare ihop. Igår lördag 16 maj var insändaren publicerad i Nerikes Allehanda med en stor bild på bl a en alvedonflaska och nässpray.

De skrev bl a att det kan bli enklare för de som t ex bor i Finnerödja att kunna köpa nässpray på nära håll utan att behöva åka in till centralorten och då kanske man också passar på att handla mat i den lokala affären. Jätteroligt att de kände ett engagemang i en fråga som intresserade dem och att insändaren publicerades i NA. Vem vet kanske detta är början på ett vidare samhällsengagemang för Rebecka och Hanna.

Inga kommentarer: