onsdag 20 maj 2009

Degerforselever i Liza-Marias ungdomspanel?

Idag hade vi i riksdagen besök av ett 80-tal elever från Stora valla skolan i Degerfors. Jag guidade en grupp på 20 elever runt i riksdagen och berättade om hur vi arbetar i utskotten och hur man debatterar och röstar i riksdagens kammare. Samtidigt pågick partiledardebatten i kammaren så eleverna fick lyssna en stund från åhörarläktaren. Och innan besöket hade dom gjort sin hemläxa och hade inga problem med att förklara skillnaden mallen en motion och en proposition. Eleverna verkade gilla att gå runt i både gamla– och nya riksdagshuset och dessutom på plats se och höra partiledarna och andra rikskända politiker.

Ungdomar i minipanel
När jag frågade om någon var intresserad av att ingå i Liza-Maria Norlins minipanel, en panel bestående av ungdomar, så gick inbjudningskorten åt som smör i solsken. Liza-Maria är riksdagsgruppens yngsta ledamot och hon bygger nu upp en egen minipanel med ungdomar med olika intressen och bakgrund, som hon kan bolla olika frågor mot, som dyker upp i riksdagsarbetet. Kul idé och den kan faktiskt skapa ett ökat intresse och engagemang bland en massa ungdomar i landet. Hoppas att någon elev från Stora valla skolan kommer till skott och anmäler sig till Liza-Marias ungdomspanel.

Hälsning från Hägglund
Jag hade en särskild hälsning till Degerforseleverna från Kristdemokraterna partiledare och tillika socialminister Göran Hägglund. Han är född och uppvuxen i Degerfors och var själv en gång elev på deras skola. Han hälsade att han särskilt gladde sig åt att Degerfors legendariska fotbollslag vunnit de fyra senaste matcherna och att de därmed leder serien. Även om Hägglund sen början av 80-talet bor i Småland följer han hur det går för den gamla bruksortens stolthet och faktum är att han fortfarande är medlem i supporterklubben Vulkanerna.

Inga kommentarer: